Begeleiding financiering

Naast particuliere zorg levert Avicare ook pgb-gefinancierde zorg en begeleiding aan. Als u hiervan gebruikt wilt maken kan dit een ingewikkeld proces voor u zijn. Wij staan voor u klaar om u hierin te adviseren en begeleiden.

Om gebruik te maken van gefinancierde zorg moet u eerst een indicatie aanvragen, afhankelijk van uw situatie is dit bij de gemeente, het centrum indicatiestelling zorg of zorgverzekeraar. Zij brengen in kaart welke zorg u nodig heeft hier krijgt u een indicatie van. In deze indicatie staat uitgebreid volgens de gemeente, het centrum indicatiestelling zorg of zorgverzekering op hoeveel en voor hoe lang zorg u recht heeft en op grond waarvan zij dit besluit hebben genomen. Denk bijvoorbeeld aan verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp. Wij helpen u graag met het aanvragen van de indicatie.

Heeft u al een indicatie maar is deze niet toereikend voor uw zorg dan kunt u in aanmerking komen voor een herindicatie. Wij staan voor u klaar om u te begeleiden bij de aanvraag van een herindicatie.

Om uw zorg te kunnen verantwoorden heeft u soms een budgetplan en zorgplan nodig. In het budget plan is opgenomen hoe u de zorg wilt gaan financieren. Dit is onderdeel van het zorgplan waarin wij samen met u overzichtelijk brengen hoe wij de zorg zo goed mogelijk voor u regelen. Zo helpen wij u bij het bewust inzetten van uw zorg en geven wij overzichtelijk inzicht over de inhoud van uw zorg.

Wij stellen samen met u een zorgovereenkomst op, een zorgbeschrijving en/of zorgplan deze heeft u nodig voor de toekenning van de financiering voor uw zorg. Wij willen u hiermee ook helpen als u met een andere particuliere zorgverlener wilt werken. Deze administratie verzorgen wij centraal zodat u en uw zorgverlener zich enkel op de zorg hoeven te richten.

Heeft u vragen of wenst u gebruik te maken van onze begeleiding financiering neemt u dan gerust contact met ons op.